At have egen bil giver dig udgifter til vægtafgift, og der er endvidere ekstra udgifter ved reparation af stenslag

De fleste er klar over, at det er omkostningsfuldt at være indehaver af egen bil. Du må ikke blot punge ud for bilens forbrug af benzin, som du et par gange om måneden må ofre penge på – Der forekommer ydermere omkostninger til f.eks. miljøafgift.

Sådanne udgiftsposter kan de fleste planlægge sig ud af, men der findes endvidere en mængde uforudsete omkostninger, der hastigt kan vælte bilejerens planlagte budget.

Udskiftning af bilruder i forbindelse med reparation af stenslag og reparation af forrude, udgør en fandens udgiftspost, der hverken kan forhindres eller forudses. Som regel er det jo ikke bilejerens skyld, at rudeglasset blev vandaliseret af f.eks. et stenslag! I princippet kan skaden skyldes for eksempel en lillebitte sten, som kommer fra forankørende. Langt de fleste mennesker vil gerne blive fri for at måtte punge ud til omkostningerne til en udskiftning af bilruder. Netop af den her nævnte grund prøver mange bilister i videst muligt omfang at unddrage sig at køre bag ved en lastbil.

Det er nemlig ikke helt bagatelagtige pengesummer, du bliver opkrævet. Blandt denne form for uforudsete udgiftsposter er blandt andet reparation af forrude & reparation af stenslag, hvilket normalt er lig med at bilruden må udskiftes. Det vil sige, at mekanikeren som følge af reparationen af forrude faktisk skal fjerne ruden helt & i stedet erstatte m. noget nylavet!