Dén ubrugelige røgalarm tilintengjorde den halve nat

Der skete det en nat, at en larmende lyd hørtes. Min instinktive impuls lød, at det var rigtig generende, for følte mig udmattet, og havde mest lyst til at gå til ro. Efterfølgende slår det mig, at det er min travle røgalarm, der er aktiv. Atter er min primære tanke ikke at rømme, selvom en brugelig røgalarm er designet til at leve op til den opgave at varsko om en ummidelbar risiko. Min umiddelbare indskydelse var derimod: den røgalarm er usædvanlig træls!

Klarheden opstår & jeg erkender, at min opbrugte røgalarm lutter er medtaget, idet jeg omgående opdager, at det ik’ er ild, som har startet den dens start. Det er evident en ro at erkende, at min røgalarm blot hylede ved et minus. Ikke desto mindre vedbliver min røgalarm ved med at være påtrængende. Røgalarmer - http://www.ista.dk/produkter/roegalarmer/fumonicr_3/index.html – er indlysende indbygget på en måde sådan, at de ikke bare kan slukkes. Røgalarmer er produceret til så længe verden består at være vågen. Da jeg finder ud af, at min røgalarm er begyndt, fordi den har brug for batteri, er min fornøjelse umiddelbar voldsom. Da jeg direkte dernæst erfarer, at røgalarmer er designet således, at dens advarsel ikke stopper, når batteriet bliver pillet ud, sanser jeg mig en smule slatten.

Åbenlyst er det intelligent således, som røgalarmer er skabt. Men alligevel kan jeg ikke fortrænge, hvordan min røgalarm destruerede halvdelen af natten! Jeg kunne simpelthen ikke afbryde min røgalarm, til trods for adskillige ihærdige undersøgelser. For tiden er jeg begribeligvis begunstiget over, at der ikke var røg i min gang, på samme måde påskønner jeg, hvor intelligent røgalarmer er skabt!