En nedsat hørelse har farmand beklageligvis

Min far har fået nedsat hørelse, og jeg gætter på, at han sandsynligvis desuden har tinnitus i sit øre. Ørelidelsen tinnitus er en lydopfattelse, som du kan have, på trods af at der ikke kommer lyd i øret udefra. Den gamle skildrer det som, at det ringer i hans øre. Nu har det været der i ret lang tid, og det bliver sandsynligvis værre og værre. Det er ret difficilt for mig, for han har altid været det menneske, der lagde sit øre til, når jeg ville forklare noget, som jeg følte. Nu da han ikke har sin gode hørelse længere, derimod nedsat hørelse, har jeg ikke sludret ligeså meget med ham. Det savner jeg.

Jeg gætter på, at grunden til, at min far har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af larm, da han er forhenværende tømrer og ikke brugte høreværn. Der antages, at tinnitus grunder sig på ødelagte hårceller i sneglen i den indre del af øret, sandsynligvis også grundet en skade forårsaget af larm. Det får mig til at tænke på, at jeg skal sige til min bror, der er bassist, at han skal at benytte et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far med til hans øre-, næse- og halslæge på torsdag, der vil bedømme hans hørelse. Hans læge vil nok sende ham til en høreklinik, der laver en udførlig undersøgelse af hans hørelse. Derefter vil der blive bedømt, om et høreapparat vil være løsningen.

Ret mange divergerende slags høreapparater findes, og hvert enkelt høreapparat vil blive afpasset, så det passer til ens hørenedsættelse. Min farmand skal sandsynligvis have et bag-øret høreapparat. Høreapparaterne er lavet af 2 bestanddele; selve apparatet bag ved dine ører og et småt lydrør, som leder lyden hen til en prop i øregangen og derefter ind til det, som kaldes trommehinden. De nævnte høreapparater bliver brugt ved kraftige høreproblemer og til dem, der selv skal kunne tilpasse lyden. Det er ens egen beslutning, hvorvidt man gerne vil blive behandlet samt få høreapparatet gratis ved officielle høreklinikker, eller om man godt kunne tænke sig økonomisk ydelse til at købe høreapparatet af en anerkendt privatejet høreklinik eller fra forhandlere, der er i samarbejde med høreklinikker. Min mening er, at det er imponerende, at det kan tages imod helt omkostningsfrit fra en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker sørger godt for deres kunder.

En støjfyldt arbejdsplads har farmand som før sagt været på, og faktisk var det en nødvendighed med høreværn, er min far et godt eksempel på, fordi for larmende et arbejdsmiljø netop kan give dig høreskade. Jeg har hørt, at ca. tres % af de mennesker, som har arbejde i et støjfyldt miljø, ikke bruger høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et rockband, og jeg er ret sikker på, at også han bliver den uheldige ejer af nedsat hørelse, på betingelse af at han ikke snart begynder at anvende musikerhøreværn, mens han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>