Foretrækker vi gulvtæpper, parketgulv, trægulv eller laminatgulv?

I det vedvarende husprojekt med at ændre og restaurere det gamle murermesterhus er jeg og manden snart kommet til beslutning om gulve. Det ureflekterede udvælgelse er et flot trægulv [http://gulvlageret.dk/traegulve-1/], men så kan du både udvælge et dyrere parketgulv, det billigere laminatgulv » http://gulvlageret.dk/laminatgulve-12/gulvlagerets-billige-laminatgulv-99/,, og hvorvidt manden og jeg eksempelvis går efter gulvtæpper [http://gulvlageret.dk/taepper-13/danfloor-103/] ud til badeværelset, så ungerne og os ikk fryser om tæerne i de kolde morgener.

Min mand og mig gør os klogere på bebyggelse og nedrivning med dette husprojekt. Inden jeg og min mand nåede til at vælge gulve, så tænkte vi blot trægulv som vi var ligesindede i. Men så satte vi os ind i hvordan et trægulv er åbenbart ikk udelukkende er et trægulv. Akkenej trægulvet kan vælges som laminatgulv, parketgulv eller massivt trægulv.

Mellem jeg og manden er der enstemning om at parketgulv i fiskebensmønstre er ret pænt men også dyrt. Dog har parketgulv lang slidstyrke og holdbarhed som vi kan slibe på når det er nødvendigt. Talrige afhøvlinger kan vi bestemt ikke så nemt hvis man har laminatgulv, som samtidig kan syne en kende imiteret. Derimod ka’ vi placere et laminatgulv direkte på vores eksisterende og denne gulvtype behøver ikk sæbebehandling. Tilmed er et laminatgulv let at bibeholde.

Benjamin & jeg har fået foreslået at tiltænke et mere nytænkende gulv og samle looket med varme gulvtæpper. Gulvtæpper er måske bare ik’ specielt nyttigt, nu jeg og min mand inden længe måske har købt en terrier. Man kan derimod diskutere at gulvtæpper er behageligt i soveværelset.