Nyt job med vibrationsafgratning/afgratning, affedtningsmiddel og kølemiddel

Før i tirsdags havde jeg ikke hørt ordene affedtningsmiddel, kølemiddel (katalog.prebenz.dk/affedtning–kemi-til-affedtning), afgratning (katalog.prebenz.dk/afgratning) eller vibrationsafgratning - katalog.prebenz.dk/vibration – . Kølemiddel, vibrationsafgratning og affedtningsmiddel er bestemt ikke noget, som at der fylder i min dagligdag og verden.

Og hvad er dette? Afgratning som for eksempelvis vibrationsafgratning kan borteliminere grater. Og hvad er så grater? Jo grater de bliver skabt når metalemner bliver forarbejdet og det skader komponenter i for eksempelvis et maskineri. Så vibrationsafgratning/afgratning er vigtigt inden for div. brancher. Jeg mener i øvrigt at det er bedst at tage vibrationsafgratning, hvor afgratning sker mekanisk inklusive vibration.

Affedtningsmiddel er virksomt til at rengøre olie, snavs, sod, fedt med mere der er praktisk for industri, fødevarebranchen, landbrug og søfartsindustrien. Der hvor jeg har fået arbejde bruger vi for eksempel affedtningsmiddel til rengøring af gulve, fliser og inventar, så affedtningsmiddel er et solidt all round produkt.

Kølemiddel bliver som man kan høre på navnet anvendt i kælende systemer. F.eks i varmepumper og køleskabe. Kølemiddel er alt muligt som fx vand, nitrogen eller ammoniak.

Okkedog, så mange uvante ord som afgratning, affedtningsmiddel, vibrationsafgratning og kølemiddel, her når du starter i nyt job. Lidt hårdt.