Svampegummi, gummistropper, gummimåtte, gummiplader, kantlister og gasfjeder i ubemærkede produkter

Hvem havde regnet ud, at moi i dag har skrevet om svampegummi, gasfjeder, kantlister, gummistropper, gummiplader og gummimåtte. Hihi.

Selvom det ej er et faktum, som de fleste ofte funderer over, påvirker et stof så enkelt som gummi virkelig abnormt meget i hverdagen i den moderne tilværelse. På en daglig basis gør vi faktisk brug af utallige objekter, som er af materialet gummi – heriblandt f. eksempel gummimåtter, kantlister, svampegummi, gummiplader og ikke mindst gummistropper. Dimser som fx en gasfjeder, svampegummi samt gummiplader er måske noget, som langt færre benytter, men som stadig er vigtige for vores dagligdag.

Mange mennesker er ubevidste om, alle de ting som er produceret i gummi. En af gummiens hovedsagelige plusser er samtidig gummiens betragtelige praktiskhed. Gummi kan jo nemlig både laves hårdt & bøjeligt og kan i kraft af den kvalitet benyttes til talrige uensartede ting. Gasfjeder er for eksempel bløde, hvorfor de bør produceres af bøjeligt gummi. Gummiplader & kantlister er på den anden side lavet af hårdere gummi, som ikke i lige så høj grad kan bøjes og strækkes. Jeg tænker de fleste af os ville have store problemer med at undvære gummi i vores hverdag.

Hvis du en anden gang kommer forbi gasfjeder, gummiplader, kantlister, gummimåtter, svampegummi eller gummistropper, vil du måske være mere bevidst om, at et pænt betydeligt uddrag af de genstande, som man bruger hver dag, helt simpelt er lavet af en hård eller blød tyoe af gummi, omend det nu ej er mange, som lægger mærke til dette. Men dette er ikke længere gældende for dig. Vi anvender sgu ting som gasfjeder, kantlister, gummistropper, gummiplader, gummimåtter og svampegummi til mange ting.

Én af gummis hovedsagelige styrker er da også gummis åbenlyse brugbarhed. Materialet gummi kan jo være både ubøjeligt & blødt & kan af den årsag anvendes til adskillige uensartede genstande. Gummistropper er eksempelvis bøjelige, hvorfor de bør manifaktureres af gummi, der er blødt. Gummiplader og kantlister er imidlertid produceret af hårdere gummi, der ikke i lige så høj grad passer til at blive bøjet og strækket. Det har jeg først blevet opmærksom på i dette semester.